De vrouwenspiegel Hilversum

 

Toen ik een aantal jaren geleden starte met mijn praktijk en vol enthousiasme me zichbaar maakte als therapeut. Kan ik nu zeggen dat alles wel een wending heeft gemaakt. Ik organiseer nu  vrouwen cirkels met heel veel plezier. Het is fijn om vrouwen bewuster te maken van hun kracht . En ze ook daadwerkelijk te helpen om zichzelf te ondekken.  Zichzelf te omarmen in wie ze zijn met je goede en slechte eigenschappen. Bewuster te maken dat wij vrouwen  verbonden zijn met elkaar en dat het delen van onze ervaringen, licht zet op wie we zijn. En dat we allemaal op ons eigen manier tegen de zelfde dingen aanlopen. We putten kracht uit de verhalen van de andere vrouwen, zodat je verder je pad op durft te lopen dan dat je vermogelijk had gehouden. Vrouwen tillen elkaar letterlijk naar een andere trede. 

De overige workshops zijn vanuit hier ontstaan.  De Wijze Vrouwen avonden, zijn avonden waar een bepaald thema centraal staat die ik door mijn opleiding of door mijn groei van belang zijn geweest of nog zijn.  En ik deze bevindingen graag deel en doorgeef.  Intuitief schilderen is fijn om te doen, uit je denkhoofd naar je buik heerlijk zonder druk dat het iets moet, en het altijd verbazingwekkend altijd wat moois wordt met betekenis.  

Door mijn opleiding en interesse hecht ik veel waarde aan mijn voorouders, oermoeders, ancient mothers, the alders , daar waar we vanuit ontstaan zijn. Het is niet je hoofd die de antwoorden heeft maar je lichaam. Hoe inspirerend dit is en hoe je het kan doorwerken naar je leven nu.  Het belang om je vrouwen lijn te helen was een reden om deze ook aan te bieden. 

Door mijn interesse in de Kelten en mijn geloof in de natuur zijn veel workshops ontstaan:

De Verwonderdende Bomen Sessie, Omdat bomen zoveel meerwaarde hebben dan we beseffen is het heel gaaf om te zien hoe je reageert en wat je mag ontvangen van de boom die bij je past op dat moment.  

De workshop Jaarwiel maken staat erbij omdat ik ervaren heb dat je hierdoor een ongelovelijke leidraad voor het aankomend jaar en ik er blij van wordt. 

Ik zou zeggen ga kijken of er iets voor je bij staat en heb je vragen bel of mail of ap me!

Hier onderstaand vind je de Workshops van "De VrouwenSpiegel" 202o en envoorjaar 2021

De Vrouwenspiegel

Vroeger deden vrouwen alles samen en zorgden voor elkaar en hun gezinnen. Vrouwen kregen meer rechten o.a. eigen naam, de pil, eigen bankrekening. Maar de maatschappij veranderde en de vrouwen moesten mee in de "mannen maatschappij"met als resultaat dat veel vrouwen te veel ballen in de lucht moeten houden. Velen van ons vergeten onze krachten en kwaliteiten en kijken naar prestaties en onafhankelijkheid. We zitten steeds meer in ons hoofd. Intuitie,verbinding en creatie zijn onze sterkste vrouwelijke eigenschappen waarmee we veranderingen kunnen maken.

Bij de Vrouwenspiegel gaan we mee met de cyclus van de natuur, de maan en de sterren, de energieen van dat moment. Hoe kun je dit in zetten voor jou persoonlijk om bewuster te zijn van jezelf zodat je meer op jezelf vertrouwd.

Ik vertel over de invloed van de maan en wat het doet op jouw systeem. Welke balans en onbalans er in de energie zit. Hoe de natuur je kan helpen in de vorm van boom-  of kruiden energie.

Spreekt dit je aan? Wil je bewuster worden? Doe dan mee met de Vrouwenspiegel. Onder het genot van een speciaal samengestelde kruidenthee (koffie) en natuurlijk wat lekkers.

Elke Vrouwenspiegel doen we iets spiritueels /creatiefs. Je krijgt bij elke bijeenkomst deze informatie op paper mee.

Er zijn dit jaar twee cyclussen:

De NIeuwe maan: 16 nov, 14 dec, 13 jan, 11 febr, 12mrt, 12 apr, 11 mei, 10 juni 2021  Vol!!

De Volle maan cyclus start op:                 

28 januari 2021, 28 febr, 29 mrt, 27 apr, 26 mei. Hiervoor zijn nog plaatsen vrij!

Kosten:
€ 14 per bijeenkomst
Inloop : 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur

Meld je aan via telefoon, mail of app!

De Heiige Nachten
jaarcirkel
in De Vrouwenspiegel

De 12 Heilige nachten waren volgens Rudolf Steiner het moment bij uitstek dat de natuurmensen uit vroegere tijden verbinding hadden met de Kosmos.

De stille dagen na de winterzonnewende  zijn de aardekrachten naar binnen gericht waardoor de krachten uit het universum (grote moeder) zich beter met ons kunnen verbinden. Je kunt deze periode bewust beleven door meer aandacht aan je dromen te schenken. 

De  twaalf heilige nachten beginnen in de nacht van 25 op 26 januari en lopen door tot 6 januari. 2021 Dan zijn je dromen veel helderder. 

In deze nachten wordt ons aardse bestaan aangeraakt door de energie van de spirituele wereld. Vaak wordt het beschreven als de aanwezigheid van engelen juist in de heilige 12 nachten. De 12 nachten staan voor de komende 12 maanden.

  Je schrijft je dromen in de twaalf nachten op, je voelt hoe je je voelt elke dag, je let op de aanwijzingen die dag, bv. Welke vogels krijg ik op mijn pad En sávonds nogmaals voelen hoe heb ik deze dag beleefd. Trek per dag een kaart, neem een 12 minuten stilte moment in je dag en maak op gevoel een tekening. ETc. Wat er maar in je op komt. Dit noteer je allemaal ook al zegt het je niks op dat moment. 

We komen elke maand op de eerste dinsdag van de maand samen. Om een moment in je schema te creeren, wat heb ik geschreven en waar sta ik op dit moment. Wat is de toegevoegde waarde van de kaart en de tekening voor dit moment.

Wanneer: Elke eerste dinsdag van de maand in 2021. 5 jan, 2 feb, 2 mrt, 6 apr,  4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 aug, 7 sept, 5 okt.      2 nov, 7 december.

Vanaf: 11.00 uur 

 Kosten: 120 euro

Meld je aan via telefoon, mail of app!

Zuivering op famillie systeem

Zuivering op vrouwenlijn

Heb je iets verankert zitten in jouw familliesysteem?

Durf je jezelf niet te laten zien? Grote kans dat je dit hebt mee gekregen in je genen bv. van moeder op dochter.

Denk aan aardig gevonden worden, zorgzaamheid, dienstbaar zijn, onzichtbaar, niet je hart kunnen openen, het kan letterlijk van alles zijn.

Wat houd dit in? 

Eerste afspraak:
Je krijgt een intake sessie om in kaart te brengen wat er verankert zit in jouw famillie systeem/vrouwenlijn.

Tweede afspraak:
Opschoning famillie systeem/vrouwenlijn. 

Heb je vragen aarzel dan niet om ze te stellen ik beantwoord ze graag. 

Kosten:  € 125,-
`
Op aanvraag: 06-44386763

Zelf een boom amulet maken!

Dit is in groepsverband met meerdere cursisten.
Deze dag krijg je Boom-energie informatie en maak je je eigen amulet.

Tijdsduur: 10.00 - 14.30 uur.

Kosten: 60 euro - incl. lunch

Intuitief Schilderen
In de Spiegel

Wegens succes en enthousiasme van de deelnemers gaan we weer schilderen.

Iedereen kan schilderen. Je zult verbaast staan wat jij op het doek zet. Met een kleine groep maximaal 6 personen gaan we intuitief schilderen met behulp van meditatie en mooie muziek.

Kosten:
€ 20 euro per keer inclusief doek en verf en natuurlijk koffie en thee met wat lekkers.

Adres: De Vrouwenspiegel, egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum Geef je op: 06-44386763

Wanneer: 10 december 2020, 18 februari 2021

Aanvang: 19.30 uur

Runen branden
In de Spiegel

We gaan runen tekens branden in verschillende houtsoorten geheel naar eigen wens. Bijvoorbeeld van mooie eikels van dit jaar of van berkenhout. De berk is het hout dat een nieuw begin in zich opgeslagen heeft. Maar wellicht heb je voorkeur voor de es die neemt je zielsverlangen mee.

Je gaat naar huis met een mooie zak runen stenen zelf gebrand en een uitleg daarbij.

Kosten:
€ 30 euro inclusief natuurlijk koffie en thee met wat lekkers.

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum
Geef je op: 06-44386763

Wanneer: 22 oktober 2021
Aanvang: 19.30 uur

Jaarwiel maken en persoonlijke runen legging voor aankomend jaar

!Op 1 november is het Keltisch Nieuwjaar en is er meer toegang tussen hemel en aarde. Dit is het moment om een jaarlegging te doen. Voor elke maand trek je een rune om de energie van die maand te duiden. Zodat je aankomend jaar zo nu en dan kan kijken wat heb ik in november getrokken aan rune. Iedere deelnemer mag een maand uitlichten, zodat ik een kaart voor je leg voor die specifieke maand.

Kosten:
€ 25 euro incl. koffie en thee met wat lekkers.

Mocht je beide dagen Runen maken en Jaarwiel legging willen doen kan dat voor 50 euro.

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum 

Wanneer:
1 november 2021
Aanvang: 19.30 uur

De verwonderende bomen sessie 

Wat gaan we doen? 

Ik heb een bomen orakel gemaakt van diverse boomsoorten die op water staan van de Rode en de Witte bron uit Glastonburry. 

Daarmee gaan we aan de slag. Hieruit komt een boom die jou bij kan staan in je proces. Of wellicht door de vraag die bij deze boom hoort wordt je getrikkerd. 

We gaan het bos in opzoek naar jouw boom. Daar doen we een meditatie zodat jij je kan verbinden met jouw boom. 

Dan gaan we nog iets creatiefs doen, wat als extra ondersteuning voor je kan dienen. 

Kortom een hele leuke ochend of middag 

Wanneer?:

Maak een afspraak dan bespreek je een dagdeel naar jou keuze. 10.00-12.30 uur of 13.00 - 15.30 uur

Kosten:
€ 66,-

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum
Geef je op: 06-44386763

Tinctuur van de Wilg 
Natuurlijke pijnstiller
In de Vrouwenspiegel

We gaan de natuur in opzoek naar de Wilg en maken een natuurlijk middel om pijn te stillen. Wat ook heel goed is tegen stijve nek, stijve knieen, benen en goed tegen hoofdpijn. 

De Wilg maakt je buigzamer en helpt je je pijnen los te laten. 

Kosten:
€ 30 euro inclusief benodigheden voor de WIlgen tinctuur en natuurlijk koffie en thee met wat lekkers.

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum
Geef je op: 06-44386763

Wanneer: din 16 april 2021
Aanvang: 10.00- 12.30 uur

Midwinter viering
In de Vrouwenspiegel

ijzseMidwinter, Wedergeboorte van de zon, dit is het keerpunt waarna de dagen langzaam gaan lengen. Op onze huidige kalender is dit het begin van de winter. Voor de oudere volkeren oa de Germanen en de Kelten was dit het hoogtepunt van de winter.

Met een mooi ritueel bij ons in het bos gaan we midwinter vieren. Wil je erbij zijn geef je dan op.

Kosten: 
€ 17,50 euro inclusief  koffie en thee met wat lekkers.

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum 

Wanneer:  maandag 21 december 2020

Aanvang:
19.30 uur

Wijze Vrouwen Avonden


inspirerende gesprekken van vrouw tot vrouw!

Wij vrouwen zijn krachtige wezens. Met deze inspirirende thema's zou ik graag de verbinding aangaan, om jouw intuite, eigenheid en zachtheid meer plek te geven in je leven. We gaan opzoek naar de wijsheid die in ons zit en die wijsheid die we leren van de verbinding met elkaar.

Thema's en data:

9 okt 2020.    Zelfcompassie

6 nov 2020    Oermoeders en voorouders

5 feb 2021     Innerlijke kind

19 mrt 2021    TA redder, dader en slachtoffer soms blijven we onbewust in patronen hangen.Hoe komen we hieraan en hoe stappen we hiet uit?

Kosten: 
€ 15 euro inclusief  koffie en thee met wat lekkers.

Adres:
De Vrouwenspiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum Aanvang:
19.30 uur

KrachtPlek ontdekken

in het Gooi

We gaan een mooie krachtplek ontdekken in het bos. Daar gaan we in een cirkel in meditatie om te voelen wat voor een krachtplek dit is.

Het is een samenkomst om deze plek te eren en liefde te schenken. Dit mag met een natuurlijk offer. die we daar vinden en maken vanuit je hart.

Als de verbinding juist is mag je ook een vraag stellen aan de energie.

Wanneer: Donderdag 20 mei 2021 van 11.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.

Kosten: 
€ 75 euro inclusief  lunch.

Adres:
De Vrouwenspiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum 


Opgeven: via mail, ap of telefoon 06-44 386763

Wijsheid van de seizoenen

Het krachthuis van de Elementen

Door goed te kijken en te voelen naar wat de natuur ons biedt kunnen we veel leren over ons zelf De natuur heeft haar eigen seizoenen en ritmes en is altijd in balans Er is natuurlijk niets mooier om in je natuurlijke balans te zijn. En toch kiezen wij er onbewust vaak voor om tegen de stroom in te gaan.

Doe mee met de 4 daagse cursus georganiseerd door Ilse Veel en Monique Splint en ga mee met de cyclus van de natuur, de maan en de sterren, de energieen van dat moment. Hoe kun je dit inzetten voor jou persoonlijk om bewuster te zijn van jezelf zodat je meer op jezelf vetrouwd. 

We vertellen jou over de invoeld van de maan en wat het doet op jouw systeem. Welke balans en onbalans er in de energie zit . Hoe de natuur je per seizoen kan helpen in de vorm van boom of kruiden energie. 

Spreekt dit je aan? Wil je bewuster worden? Doe dan mee Onder genot van een speciaal samengestelde kruidenthee & natuurlijk wat lekkers, komen wij samen op een prachtige locatie.

Elke bijeenkomst doen we iets spiritueels & creatiefs. Je krijgt bij elke bijeenkomst de informatie op papier mee.

Kosten:
€ 200 euro voor 4 bijeenkomsten inclusief  je Krachthuis geheel door jezelf gemaakt.

Adres:
De Spiegel, Egelshoek 9, 1213 RD  Hilversum 

Wanneer:
7 maart , 6 juni, 29 augustus, 19 december 2020

Aanvang:
14.00 - 17.00 uur

BRONNEN KRACHT

GODINNENKRACHT

Dit is een Workshop in aanmaak!

We gaan naar Noord Holland, bronnen bezoeken en hun Godinnenkracht ervaren 

Aanmelden Workshops "DE Vrouwenspiegel"

De Vrouwenspiegel

Meld je hier aan voor een van de workshops

Maak hier uw keuze voor uw workshop die u aanspreekt
De Vrouwenspiegel Nw maan cirkel
Zuivering op famillie systeem. Zuivering op vrouwenlijn
Intuitief Schilderen. In de Spiegel
Runen maken
Jaarwiel maken met runen leggen
Natuurlijke aspirine van de wilg maken
Midwinter viering
Het krachthuis
Bomen sessie
De wijze vrouwenavond
Jaarcirkel De Heilige Nachten
De Vrouwenspiegel Volle maan cirkel
Krachtplek in het Gooi
Bronnenkracht
Versturen